Rwanda 🇷🇼 Kamegeri & Gasumba.
Φάρμα/Περιοχή: Nyarusiza
Παραγωγός: Communal smallholder farmers
Υψόμετρο: 2000m
Ποικιλία: Bourbon
Μέθοδος: Fully Washed
Απαλό γλυκό σώμα με λουλουδάτες νότες που δίνουν τη θέση τους σε μια μακρά επίγευση πορτοκαλιού, σιροπιού και κερασιού. Οι καφέδες της Rwanda είναι συνήθως οι πιο απαλοί, γλυκοί και λουλουδάτοι της Ανατολικής Αφρικής, σωστά ισορροπημένοι, κερδίζουν τις καρδιές όλων και περισσότερων coffee lover.
Ποσοστό Παγκόσμιου Εμπορίου: 0,2 %
Βασικά Είδη: 99% Αrabica Bourbon, Caturra. Catuai, 1% Robusta
Συγκομιδή: Arabica: Μάρτιο- Αύγουστο, Robusta: Μάιο-Ιούνιο
Επεξεργασία: Πλύση και κάποιες φορές φυσική
Παραγωγός Χώρα: Η 32η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο
Δυτική επαρχία: Οι περιφέρειες κατά μήκος της λίμνης Κίβου φιλοξενούν τους πιο διάσημους σταθμούς πλύσης της Rwanda, παράγοντας σταθερά σύνθετους λουλουδάτους, εκλεπτυσμένους, ζουμερούς καφέδες άριστης ποιότητας.
Βόρεια επαρχία: Οι νότες εσπεριδοειδών, φρούτων με κουκούτσι και καραμέλας που περιέχουν οι καφέδες του νότιου τμήματος της βόρειας επαρχίας κάνουν τους καφέδες ισορροπημένους και γλυκούς.
Νότια επαρχία: Tα μεγάλα υψόμετρα της νότιας επαρχίας παράγουν καφέδες με κλασσικές λουλουδάτες γεύσεις γεύσεις και νότες εσπεριδοειδών, που διαθέτουν κρεμώδη υφή, λεπτή και γλυκιά.
Ανατολική επαρχία: Το νοτιότερο άκρο της Rwanda φιλοξενεί έναν μικρό αριθμό σταθμών πλύσης και λίγες φάρμες που σταδιακά κερδίζουν τη φήμη πως διαθέτουν κεφέδες με πλούσιες νότες σοκολάτας και φρούτων του δάσους.