Roasting

| COFFEE ROASTING |

Η εταιρία Conte Coffee Roasters συγκαταλέγεται στους Έλληνες Specialty Coffee Roasters που ψήνει εξαιρετικά Βlends και Single origins εισάγοντας εκλεκτούς κόκκους πράσινου καφέ κυρίως από μικρές οικογενειακές φάρμες με iδιαίτερη προτίμηση στους fair trade και rainforest alliance καφέδες.

Αν διαθέτουμε εξαιρετική πρώτη ύλη, τότε έχει νόημα να μιλάμε για αρώματα καφέ, πολυπλοκότητα στο φλιτζάνι, γλυκύτητα, σώμα, διάρκεια και επίγευση. Το σύμπλεγμα των καφέδων που επιλέγουμε προσδίδει μια έντονη και εκλεπτυσμένη συνοχή, ομαλή και εξευγενισμένη οξύτητα ενώ παράλληλα ελευθερώνει αρώματα ξηρών καρπών, αφήνοντας επίγευση από σοκολάτα ή φρούτα.

Ο καθένας σε ταξιδεύει στη χώρα από την οποία προέρχεται.

Πότε χαρακτηρίζεται ένας καφές Specialty; Όταν αυτός προσφέρει συγκεκριμένες γεύσεις λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών του εδάφους που καλλιεργείται. Γευστικά αξιολογείται με βάση τα πρωτεύοντα χαρακτηριστικά που αναδύει (οξύτητα, σώμα, ισορροπία, άρωμα) και φυσικά σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το τελείωμα που πρέπει να αφήνει μακριά επίγευση (σοκολάτα, φρούτα, λεμόνι, μπαχαρικά κτλ)

Για να μπορέσουν να αναδειχθούν καλύτερα όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, ο καφές πρέπει να είναι φρεσκοψημένος και να έχει ακολουθήσει όλες τις βασικές προϋποθέσεις τόσο συσκευασίας όσο και αποθήκευσης.

2_leaf

Ο στόχος της Conte Coffee Roasters είναι να αναδείξει και διαδώσει την αξία του Specialty Coffee μοιράζοντας τα μυστικά μιας εξελιγμένης μονάδας παραγωγής καφέ. Καβουρδίζουμε μικρές ποσότητες με πλήρη καταγραφή των σταδίων ψησίματος και των παραμέτρων. Ο έλεγχος του καβουρδίσματος γίνεται ψηφιακά με ακρίβεια δευτερολέπτου ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα στα χαρμάνια μας 365 μέρες το χρόνο.

Σκοπός μας είναι να  μυήσουμε τους συνεργάτες μας στον υπέροχο και απέραντο κόσμο του καφέ.

Cup of excellence

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα της εταιρίας μας: *Ο καφές ψήνεται στην Ελλάδα και φτάνει στο τελικό σημείο πώλησης 8-10 μέρες αφότου ψηθεί. *Οι προσωπικές σχέσεις που δημιουργούμε με τους συνεργάτες μας. *Τα συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια στους συνεργάτες μας και στα καταστήματα εστίασης. *Η άμεση τεχνική κάλυψη και η προμήθεια καφέ σε καθημερινή βάση. *Ο τακτικός ποιοτικός έλεγχος στα καταστήματα που συνεργαζόμαστε *Η δημιουργία custom blend με προσωπική ετικέτα για την επιχείρηση. *Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και η σταθερότητα στους καφέδες μας.

Speciality Coffee

Για να ονομαστεί ένας καφές Specialty, οι κόκκοι του  θα πρέπει να έχουν ακολουθήσει τις υψηλότερες προδιαγραφές σε όλα τα στάδια επεξεργασίας τους –  ξεκινώντας από τον καρπό του καφεόδεντρου μέχρι το φλιτζάνι του καταναλωτή. Οι κόκκοι έχουν μεγαλώσει σε συγκεκριμένες  περιοχές με ιδανικό κλίμα, ενώ ο πράσινος καφές έχει επεξεργαστεί και αποθηκευτεί καταλλήλως, όπως επίσης έχει καβουρδιστεί και παρασκευασθεί τέλεια.

Coffee Lovers

Οι επαγγελματίες του καφέ (baristi) δεν είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για τη γεύση και την ποιότητα του καφέ τους. Οι λάτρεις του ποιοτικού καφέ ενημερώνονται για τις διαδικασίες καλλιέργειας και ψησίματος, καθώς και τις οργανικές πρακτικές που σέβονται τους εργαζομένους στις φάρμες (fair trade & rainforest alliance) τις κοινότητες και τη Γη. Οι άνθρωποι που πραγματικά δίνουν έμφαση στη γεύση του καφέ συχνά απολαμβάνουν single origin καφέδες, ελληνιστί μοναδικής προέλευσης, επειδή η γεύση του καφέ είναι ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη.

| ΚΑΦΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ |

Ο καφές μοναδικής προέλευσης (single origin) είναι ένας καφές προερχόμενος από μια μόνο γεωγραφική περιοχή. Aυτή η περιοχή μπορεί να είναι μία μικρή οικογενειακή φάρμα, ή μια επιλογή από ανώτερης ποιότητας κόκκους καφέ από μια μόνο χώρα. O καφές, συνήθως, παίρνει το όνομα του από το μέρος στο οποίο έχει καλλιεργηθεί.

Εκπροσωπούμε το Third Wave Coffee που εκφράζει τη συλλογική δράση μιας παγκόσμιας κοινότητας λατρών του προϊόντος. Φερόμαστε στον καφέ ως ένα προϊόν ανώτερης ποιότητας, έχοντας γνώση της προέλευσής του σε επίπεδο φάρμας (πολλές φορές επικοινωνούμε με τους καλλιεργητές σε προσωπικό επίπεδο) και εφαρμόζουμε μεθόδους παραγωγής πολύ πιο απαιτητικές, που αποδίδουν εξαιρετικό αποτέλεσμα.

ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΦΕ

Ένας φρεσκοψημένος καφές υψηλής ποιότητας όπως ο δικός μας αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το κατάστημα που τον σερβίρει. Η εταιρεία Conte Coffee Roasters δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τη συσκευασία και διάθεση στην αγορά του Βόλου και όλης της Ελλάδας του espresso καλύπτοντας τις ανάγκες της λιανικής αλλά και της χονδρικής πώλησης, και ιδιαίτερα ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφετεριών (HO.RE.CA)

Συγκριτικό πλεονέκτημα της Conte Coffee Roasters, o απαλά καβουρδισμένος με επιδεξιότητα καφές. Το εκάστοτε κατάστημα εστίασης έχει τη δυνατότητα να διαθέσει στους πελάτες του καφέδες μοναδικής προέλευσης που εναλλάσσονται εποχιακά ανάλογα με την περίοδο συγκομιδής της κάθε φάρμας

Βασικά πλεονεκτήματα του καφέ:

  • Πάντα φρεσκοψημένος (η ημερομηνία ψησίματος αναγράφεται στη συσκευασία)
  • Εξαιρετική πρώτη ύλη
  • Αποκλειστικά (custom) χαρμάνια με την επωνυμία της επιχείρησής σας
  • Χωρίς χημικές ουσίες για τη συντήρηση καθώς δεν μένει στα ράφια μας άλλα διατίθεται άμεσα στα καταστήματα εστίασης
  • Ελαφριά ψησίματα που αναδεικνύουν τα επιμέρους οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καφέ και όχι σκούρα καβουρδίσματα που υπερκαλύπτουν τις γεύσεις και τα αρώματα
  • Σταθερότητα στα χαρμάνια 365 μέρες το χρόνο