Φάρμα/Περιοχή: Meteorite
Παραγωγός: Several small producers
Υψόμετρο: 1400m
Ποικιλία: Arabica
Μέθοδος: Fully Washed

Καταπληκτικό άρωμα από εσπεριδοειδή προερχόμενο από την Τανζανία. Το υψόμετρο και το υπέδαφος στο όποιο καλλιεργείται αυτός ο καφές μοναδικής προέλευσης δίνει δυνατό σώμα,  εξαιρετική γεύση και έντονες νότες μούρων. Η παρατεταμένη επίγευση αφήνει γλυκιά και φρουτώδη αίσθηση.

Καφές Τανζανίας Στοιχεία:

Ποσοστό παγκόσμιου εμπορίου: 0,6%

Βασικά Είδη: 70% Arabica, Bourbon, Kent, Nyassa, Blue Mountain, 30% Robusta

Συγκομιδή: Αrabica: Ιούλιο- Φεβρουάριο, Robusta: Απρίλιο- Δεκέμβριο

Επεξεργασία: Arabica-Πλύση, Robusta-Φυσική

Παραγωγός Χώρα: Η 18η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο

Οι γεύσεις του καφέ της Τανζανίας χωρίζονται στις φυσικά επεξεργασμένες Robusta και Arabica με σώμα και γλυκάδα στη λίμνη Victoria και στις πλυμένες Arabica με έντονες νότες μούρων και εσπεριδοειδών στην υπόλοιπη χώρα.

Ο καφές εισήχθη στην Τανζανία από τους καθολικούς ιεραπόστολους το 1898.  Σήμερα στην Τανζανία καλλιεργεί κάποιες ποσότητες Robusta, αλλά οι περισσότερες σοδειές είναι Arabica – Bourbon, Kent, Nyassa και η διάσημη ποικιλία Blue Mountain. Οι διακυμάνσεις στην παραγωγή είναι έντονες, από 534,000 σακιά το 2011 μέχρι 2,000,000 σακιά σήμερα. Πλέον περίπου το 25% των εσόδων από τις εξαγωγές της Τανζανίας προέρχεται από τον καφέ. Η σοδειά των καρπών ανά δέντρο είναι μικρή , κάτι που αποτρέπει τους καλλιεργητές, όπως επίσης οι χαμηλές τιμές αλλά και η έλλειψη εκπαίδευσης και εξοπλισμού.

Σχεδόν όλοι οι κόκκοι καλλιεργούνται από μικροκαλλιεργητές. Ασχολούνται περίπου 450.000 οικογένειες, ενώ ολόκληρη η βιομηχανία απασχολεί περίπου 2,500,000 άτομα.

Όπως και σε άλλες αφρικανικές χώρες, ο καφές πωλείται κυρίως σε δημοπρασίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εκλεκτός καφές να ανταμείβεται με υψηλότερες τιμές δημιουργώντας μακροπρόθεσμα έναν σταθερό κύκλο παραγωγής.

Ωρίμανση Καρπών:

Οι καρποί ωριμάζουν με διαφορετικό ρυθμό. Οι αγρότες επιστρέφουν στο ίδιο δέντρο αρκετές φορές και μαζεύουν μόνο τους ώριμους καρπούς.