Οι προτάσεις μας κάθε εβδομάδα είναι ο πιο φρεσκοψημένος καφές μοναδικής προέλευσης. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν ο Roaster της Conte Cafe προτείνει Cuba Serrano Lavado. 

Φάρμα/Περιοχή: Serrano Lavado
Παραγωγός: Sierra Maestra
Υψόμετρο: 800m+
Ποικιλία: Bourbon, Typica, Caturra, Catimor
Μέθοδος: Fully Washed

Ο συγκεκριμένος καφές χαρακτηρίζεται από έναν ασυνήθιστο συνδυασμό πολύ έντονου αρώματος με μια καλαίσθητη, φίνα γλυκύτητα & ήπιο κρεμώδες σώμα. Η παρατεταμένη επίγευση αφήνει την αίσθηση από κακάο & καρύδι.

Οι Κουβανέζικοι καφέδες έχουν ανάμεικτη φήμη και είναι σχετικά ακριβοί. Έχουν γενικά πλούσιο σώμα, χαμηλή οξύτητα, ισορροπημένη γλυκάδα και περιέχουν γήινες νότες καπνού.

Ο καφές ισήχθη στην Κούβα στα μέσα της δεκαετίας του 1700. Η Κούβα είχε φτάσει να είναι μια από τις μεγαλύτερες σε εξαγωγές χώρα πριν χάσει την πρωτιά από τις χώρες της Νοτίου Αμερικής λόγω του Εμπάργκο. Το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς είναι Arabica – Villalobos και Isla 6-14. Οι Κουβανέζοι πίνουν περισσότερο καφέ από αυτόν που παράγουν, με αποτέλεσμα να εξάγεται ένα πολύ μικρό ποσοστό. Μόνο ένα μικρό μέρος του νησιού διαθέτει κατάλληλο υψόμετρο για την ανάπτυξη Speciality ποικιλιών, αλλά το πλούσιο σε μέταλλα έδαφος και το καλό κλίμα αυξάνει αυτή τη δυνατότητα.

Δυτική Cuba 

Τα όρη Los Órganos και Sierra del Rosario της οροσειράς Guaniguanico φιλοξενούν τους πιο δυτικούς αγρότες της Κούβας. Η περιοχή αποτελεί επίσης μέρος προστατευμένου βιότοπου. Οι καφέδες είναι συνήθως ήπιοι, στερεοί και μερικές φορές πικάντικοι.

Κεντρική Cuba 

Οι οροσειρές Escambre και Guanaja εκτείνονται 80 χιλιόμετρα και βρίσκονται στη νότια ακτή της ανατολικής Κούβας, όπου ο καφές αναπτύσσεται σε υψόμετρο χαμηλότερο χαμηλότερο των 1000m είναι συνήθως μηδενικής οξύτητας και έχει βαριά υφή και νότες κέδρου.

Ανατολική Cuba

Η Sierra Maestra και η Sierra Cristal είναι βουνά που εκτείνονται κατά μήκος της νότιας ακτής της ανατολικής Κούβας. Αυτή η περιοχή έχει τα μεγαλύτερα υψόμετρα, με την κορυφή  Turquino να φτάνει τα 1974m. Το ιδανικότερο υψόμετρο και κλίμα για πιο σύνθετο Speciality καφέ.

Ποσοστό Παγκόσμιου Εμπορίου: λιγότερο από 0,1%
Βασικά Είδη : Arabica, Villalobos, Isla 6-14, λίγη Robusta
Παραγωγός Χώρα: H 40η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο
Συγκομιδή: Ιούλιο-Φεβρουάριο
Επεξεργασία : Πλύση