Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο. Οι διαφορές της κάθε περιοχής εντοπίζονται δύσκολα, αλλά είναι ευρέως αποδεκτό ότι η Βραζιλία παράγει εξαιρετικής ποιότητας Arabica. Γι αυτό και στην Conte Cafe δημιουργήσαμε ένα εξαιρετικό Blend από τη φάρμα Monte Alegre του  São Paulo με έναν καφέ εξαιρετικής ποιότητας ποικιλιών Arabica Bourbon & Catuai ο οποίος έχει υποστεί 3 διαφορετικές μεθόδους επεξεργασίας και γι αυτό θεωρείται Blend: τη φυσική, την ημι-πλυμένη και την πλυμένη.

Καταπληκτικό άρωμα από καραμέλα προερχόμενο από τη Βραζιλία.  Εξαιρετική γλυκιά γεύση και έντονες νότες από κακάο και σοκολάτα. Η παρατεταμένη επίγευση αφήνει γλυκιά και καραμελένια αίσθηση.

Brazilian Blend:

Φάρμα/Περιοχή: Monte Alegre
Παραγωγός:  Monte Alegre
Υψόμετρο: 1200m
Ποικιλία: Bourbon, Catuai
Μέθοδος: Natural, Semiwashed , Fully Washed

 

Το 1920 η Βραζιλία παρήγαγε περίπου το 80% της παγκόσμιας ποσότητας καφέ. Καθώς οι άλλες χώρες αύξησαν την παραγωγή τους, το μερίδιο αγοράς της Βραζιλίας μειώθηκε στο σημερινό 35%, εξακολουθώντας όμως να είναι η μεγαλύτερη παραγωγός του κόσμου. Παράγει κυρίως Arabica όπως ποικιλίες Mundo Novo και Icatu. Μετά τον καταστρεπτικό παγετό του 1975, πολλοί αγρότες δημιούργησε νέες φυτείες στη Μίνας Ζεράις, η οποία σήμερα παράγει σχεδόν τη μισή ποσότητα καφέ της Βραζιλίας – αρκετή ώστε να συναγωνίζεται την παραγωγή του Βιετνάμ, της δεύτερης παραγωγού καφέ του κόσμου. Κάθε φορά που η παραγωγή της Βραζιλίας παρουσιάζει άνοδο ή πτώση, ταράζει τα νερά της αγοράς και επηρεάζει το μέσο βιοπορισμού εκατομμυρίων ανθρώπων. Σήμερα υπάρχουν 300.000 αγρότες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι διαθέτουν από μισό εκτάριο μέχρι πάνω από 10.000 εκτάρια. Η Βραζιλία καταναλώνει περίπου το μισό καφέ από αυτόν που παράγει.

Καφές Βραζιλίας Στοιχεία:

Ποσοστό παγκόσμιου εμπορίου: περίπου 35%

Βασικά Είδη: 80% Arabica, Bourbon, Catuai, Acaia, Mundo Novo, Icatu, 20% Robusta

Συγκομιδή: Μάιο – Σεπτέμβριο

Επεξεργασία: Φυσική, Φυσική Πολτοποίηση, Ημι-πλύση, πλύση

Παραγωγός Χώρα: Η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο