Αυτή η αναερόβια Colombia Las Guacas δεν μοιάζει με καμία άλλη Κολομβία που έχετε δοκιμάσει, έχει υποστεί μια αναερόβια φυσική διαδικασία από τον παραγωγό της η οποία έχει δώσει στον καφέ εκπληκτικές νότες από ανανά🍍, φράουλα🍓 και πεπόνι

Αυτός ο καφές έχει ένα πολύ ασυνήθιστο αρωματικό προφίλ: στην αρχή θα νιώσετε έντονους τόνους εσπεριδοειδών, που χαρακτηρίζονται από μανταρίνι και πορτοκάλι, στη συνέχεια αποκαλύπτονται οι γλυκοί τόνοι εξωτικών φρούτων όπως το ανανά πεπόνι και η μπανάνα. Μια νότα από ουίσκι θα σας εκπλήξει στην επίγευση.

Περιοχή: Huila

Πόλη: Santa Maria

Υψόμετρο: 1725 m.

Αγρότης: Fabio Nelson Arrollo – Finca Las Guacas

Ποικιλία: Castillo

Συγκομιδή: Οκτώβριος-Ιανουάριος

Διαδικασία επεξεργασίας: φυσική με αναερόβια ζύμωση για περισσότερες από 180 ώρες.

              

Ο Fabio Arrollo είναι ένας νεαρός αγρότης που πρόσφατα ξεκίνησε να ασχολείται με την καλλιέργεια του καφέ. Ζει με τη γυναίκα του και τις δύο μικρές κόρες του στο Finca La Guacas. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει αφοσιωθεί στην ποιοτική παραγωγή καφέ χάρη στην υποστήριξη της «Federacion Nacional de Cafeteros στην Κολομβία». Το Las Guacas καλύπτει 10 εκτάρια και έχει έντονο κλίμα που επηρεάζεται από την υψηλή υγρασία και τις βροχοπτώσεις.  Κατά τη διάρκεια και των δύο συγκομιδών το καλοκαίρι και το χειμώνα μπορεί να απασχολήσει έως και 10 θεριζοαλωνιστικές μηχανές για χειροκίνητη συγκομιδή και επιλεκτική διαλογή κόκκων καφέ. Καθώς η Σάντα Μαρία είναι ένα μικρό χωριό ψηλά στις Άνδεις, όπου το σκληρό κλίμα στις Άνδεις επηρεάζεται από την υψηλή υγρασία και τις υψηλές βροχοπτώσεις, παρεμποδίζεται από μια ποιοτική φυσική μέθοδο επεξεργασίας. σχεδόν αδύνατον. Ως εκ τούτου, αυτός ο νεαρός αγρότης αποφάσισε να πειραματιστεί με αναερόβια ζύμωση. Οι κόκκοι καφέ αποθηκεύονται σε σφραγισμένα βαρέλια χωρίς πρόσβαση αέρα για 7 ημέρες. Αυτή η ελεγχόμενη ζύμωση επιτυγχάνει υψηλή ποιότητα γεύσεων και αρωμάτων αυτής της εξαιρετικής ποικιλίας. Ο Fabio είναι πλέον παγκοσμίως γνωστός λόγω των καφέδων του που έχουν υποστεί ζύμωση. Αυτή η ζύμωση γίνεται  σφραγίζοντας τα κεράσια του καφέ σε ειδικές δεξαμενές. Αυτό οδηγεί σε μια ισορροπημένη ζύμωση και δίνει στον καφέ αυτά τα υπέροχα & ιδιαιτέρα αρώματα.