Μετά από 4 χρόνια η αγαπημένη μας Ethiopia Burtukaana επέστρεψε και πάλι στα ράφια μας. Υπάρχουν πολλοί καφέδες στην Αιθιοπία και πολλοί ποιοτικοί καφέδες. Οι καφέδες που επιλέγουμε να εισάγουμε και να ψήσουμε στην εταιρία μας αξιολογούνται με τρόπο που μας δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο φλιτζάνι, επίσης βασικό κριτήριο αποτελεί η συνοχή της συγκεκριμένης παρτίδας που θα επιλεχθεί. Η Ethiopia Βurtukaana είναι αδιαμφισβήτητα μοναδική στο είδος της.
Για τη συγκεκριμένη φάρμα, οι παραγωγοί ήταν επιλεκτικοί και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια στην επιλογή των κερασιών, το στέγνωμα, τη διαλογή και την ταξινόμηση τους. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και δίνει ένα καθαρό, ξεχωριστό περίπλοκο & απολύτως ζουμερό φλιτζάνι

Παραγωγός: Uraga Raro, 430 Neighbouring Farmers
Υψόμετρο: 1950-2000m
Ποικιλία: Wolliso, Dega
Μέθοδος επεξεργασίας: Natural

Προφίλ φλιτζανιού:
Ένα καταπληκτικό φλιτζάνι με νότες από μαύρο τσάι & όλα τα berries. Έντονα φρουτώδη χαρακτηριστικά από grapefruit, σπάνιο kaffir lime, cranberries, ρόδι, rasberries & bluberries

Κάποια γενικά χαρακτηριστικά για τη φάρμα:

Fermentation/ Ζύμωση : Υγρή ζύμωση για 48 ώρες

Οι καφέδες πλένονται σε κανάλια και ταξινομούνται σε νερό κατά πυκνότητα. Η χαμηλότερη πυκνότητα (χαμηλότερη ποιότητα) θα επιπλέει και αφαιρείται, αφήνοντας μόνο τα πυκνότερα και επομένως υψηλότερης ποιότητας κεράσια του καφέ που χωρίζονται ως παρτίδες υψηλότερης ποιότητας. Μετά τη ζύμωση, το μούλιασμα γίνεται για 2 ώρες. Στη συνέχεια, ο καφές συσσωρεύεται σε στρώσεις ύψους 2 εκατοστών και στεγνώνει σε διάστημα 10 ημερών και ακολουθεί διαλογή με το χέρι για 2-4 ώρες.

Οι συνεργάτες μας
Η SNAP COFFEE ιδρύθηκε στην Αντίς Αμπέμπα το 2008, από τον παθιασμένο με τον καφέ επιχειρηματία, Negusse D. Weldyes. Η εταιρεία διαθέτει τρεις σταθμούς πλύσης και επεξεργασίας καφέ στο Chelelektu, στην περιοχή Kochere της ζώνης Gedeo και συνεργαζόμενους σταθμούς πλύσης στην Uraga (Guji) και στο Nensebo (Δυτικό Arsi). Κατά μέσο όρο, περίπου 550 αγρότες προμηθεύουν κάθε σταθμό πλύσης.

Η πολιτική εφοδιασμού της εταιρείας βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:
-Επεξεργάζεται τον καφέ με συνέπεια
-Γίνεται μεταφορά της απαιτούμενης τεχνογνωσίας στους ανερχόμενους αγρότες μαζί με μεγάλη επιθυμία και εκπαίδευση στις μεθόδους επεξεργασίας και καθαρισμού
-Προστασία του περιβάλλοντος μέσω συστημάτων ανακύκλωσης απορριμμάτων

Προέλευση: Uraga Raro
Το Uraga Raro είναι ένας σταθμός που βρίσκεται στο Guji Zone και αγοράζει κεράσια από περίπου 430 γειτονικούς αγρότες. Το Uraga Raro ανήκει σε εξαγωγείς SNAP COFFEE. Οι φάρμες που προμηθεύουν κεράσια σε αυτόν τον σταθμό έχουν υψηλές αποδόσεις καθώς το έδαφος είναι αρκετά γόνιμο και οι μέθοδοι καλλιέργειας είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Οι farmers δηλώνουν:
Γνωρίζουμε πολύ καλά τους washed καφέδες , ωστόσο η επεξεργασία αυτής της παρτίδας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Τα κεράσια ταξινομούνται και επιπλέουν στο νερό για να αφαιρέσουν την φλούδα από τα κεράσια του καφέ. Τα πιο πυκνά κεράσια τυλίγονται σε μαύρο πλαστικό για 72 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το μαύρο πλαστικό ανοίγει μία φορά την ημέρα και τα κεράσια γυαλίζουν καθώς γίνεται ομοιόμορφη έκθεσή τους στον αέρα. Μετά από αυτή την περίοδο ζύμωσης τα κεράσια οδηγούνται σε υπερυψωμένα κρεβάτια ξήρανσης για στέγνωμα.

Υπάρχουν 430 αγρότες που εργάζονται στο σταθμό πλυσίματος Urago Raro. Η τοποθεσία έχει έκθεση στον ήλιο όλη την ημέρα και βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο που είναι εκτεθειμένη σε ψυχρούς ανέμους. Οι καφέδες γίνονται όλο και καλύτεροι με τα χρόνια.