Αυτό το μήνα επιλέγουμε το καφεδάκι μας από τη φάρμα Finca El Balcón της Κολομβίας. Μία φάρμα η οποία καλλιεργείται αποκλειστικά από γυναίκες: τη Yenny και τη Martha, δυο αδερφές οι οποίες συνεχίζουν την κληρονομιά του πατέρα τους επιλέγοντας να καλλιεργήσουν καφέ και να εξελίξουν την οικογενειακή επιχείρηση με νέες καινοτόμους και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους επεξεργασίας. Η σκληρή δουλειά των κοριτσιών στην παραγωγή καφέ με περοβαλλοντικους και κοινωνικά βιωσιμους τρόπους ανταμείφθηκε με την πιστοποίηση «Rainforest Alliance»

Φάρμα: Finca El Balcón
Παραγωγός: Yenny Restrepro (grown by women)
Υψόμετρο:1400-1900m
Ποικιλία: Colombia
Μέθοδος επεξεργασίας: Natural

Cup Profile: Γεμάτο σώμα με νότες κόκκινων φρούτων και ροδάκινου που δίνουν τη θέση τους σε μια επίγευση από μαύρο τσάι και λευκή ζάχαρη.

Τα βουνά της Κολομβίας χάρη στα μικροκλίματα, δημιουργούν μοναδικές ποιότητες καφέ. Όλη η ποσότητα του καφέ είναι Arabica- Bourbon & Typica και συνήθως πλένεται. Η συγκομιδή γίνεται μία ή δύο φορές το χρόνο ανάλογα με την περιοχή. 2.000.000 Κολομβιανοί ζουν από την παραγωγή καφέ. Οι περισσότεροι εργάζονται σε μικρές φάρμες, αλλά περίπου 560.000 είναι παραγωγοί που διαθέτουν μόλις 1-2 εκτάρια γης. Τα τελευταία χρόνια, το Speciality Coffee εμπόριο συνεργάζεται απευθείας με μικροκαλλιεργητές, αγοράζοντας μικρές ποσότητες και πληρώνοντας παραπάνω για σοδειές καλύτερης ποιότητας. Όλο και περισσότεροι Κολομβιανοί πίνουν οι ίδιοι τον Κολομβιανό καφέ που παράγουν- περίπου το 20% της συνολικής παραγωγής.