Πρόταση της εβδομάδας: Colombia από τη φάρμα El Porvenir (fully washed) καλλιεργημένη υπό σκιά στα 1694m με γεμάτο σώμα, νότες άγριας φράουλας και cranberry και παρατεταμένη επίγευση πορτοκαλιού και γλυκού κρασιού. Ο παραγωγός της Luis Jose δημιούργησε τη φάρμα El Porvenir πριν 8 χρόνια μαζί με το γιο του, περίπου ένα εκτάριο της οικογενειακής φάρμας βρίσκεται σε ορεινή περιοχή που χαρακτηρίζεται από ηφαιστειακό έδαφος, ο καφές συλλέγεται με το χέρι και αφήνεται στις δεξαμενές περίπου 18 ώρες πριν τη μεταφορά του για στέγνωμα στον ήλιο.
Φάρμα: El Porvenir – Antioquia
Παραγωγός: Luis Jose Arcilla
Υψόμετρο: 1694m.
Ποικιλία: Castillo
Μέθοδος επεξεργασίας: Fully Washed – Shade Grown
Τα βουνά της Κολομβίας χάρη στα μικροκλίματα, δημιουργούν μοναδικές ποιότητες καφέ. Όλη η ποσότητα του καφέ είναι Arabica- Bourbon & Typica και συνήθως πλένεται. Η συγκομιδή γίνεται μία ή δύο φορές το χρόνο ανάλογα με την περιοχή. 2.000.000 Κολομβιανοί ζουν από την παραγωγή καφέ. Οι περισσότεροι εργάζονται σε μικρές φάρμες, αλλά περίπου 560.000 είναι παραγωγοί που διαθέτουν μόλις 1-2 εκτάρια γης. Τα τελευταία χρόνια, το Speciality Coffee εμπόριο συνεργάζεται απευθείας με μικροκαλλιεργητές, αγοράζοντας μικρές ποσότητες και πληρώνοντας παραπάνω για σοδειές καλύτερης ποιότητας. Όλο και περισσότεροι Κολομβιανοί πίνουν οι ίδιοι τον Κολομβιανό καφέ που παράγουν- περίπου το 20% της συνολικής παραγωγής.
Τοπική τεχνική: Οι περισσότεροι αγρότες έχουν δικούς τους μύλους ύγρανσης και ελέγχουν τη διαδικασία αποξήρανσης. Οι υπερυψωμένες πλατφόρμες βοηθούν τους αγρότες να ανακατεύουν τους κόκκους εύκολα καθώς στεγνώνουν.