Φάρμα: Hambela Guji Zone
Παραγωγός: Various Smallholders
Υψόμετρο: 1,900–2,000m
Ποικιλία: Heirloom
Μέθοδος επεξεργασίας: Natural

Πλούσιο φλιτζάνι, γεμάτο σώμα και ιδιαιτέρως σοκολατένια γεύση. Μια ενδιαφέρουσα ανάμειξη γεύσεων από raspberry, δαμάσκηνο, σταφίδα και  λουλούδια, έντονα αρώματα , αφήνει μια γλυκιά αίσθηση σιροπιού στο στόμα

To σύνθετο μείγμα ειδών και ποικιλιών που παράγεται στην Αιθιοπία χαρίζει σε αυτούς τους καφέδες μοναδικές γεύσεις. Φημίζονται για τις ασυνήθιστα ευδιάκριτες και φινετσάτες νότες λουλουδιών, βοτάνων και εσπεριδοειδών. Η Αιθιοπία θεωρείται από πολλούς η γενέτειρα του Arabica, δεν έχει πολλές φάρμες αλλά στη διαδικασία παραγωγής καφέ απασχολούνται περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο καφές φύεται στις άγριες περιοχές και παράγεται κυρίως από αγρότες που τον πουλούν μόνο μερικούς μήνες το χρόνο. Εξαιτίας, λοιπόν, του μείγματος ποικιλιών Herloom όπως η Moka και η Geisha, οι κόκκοι της Αιθιοπίας δεν έχουν ομοιόμορφο μέγεθος και σχήμα.

Επιπλέον στοιχείο της ιδιαιτερότητας της περιοχής της Αιθιοπίας είναι η κλιματική αλλαγή η οποία ευθύνεται για την εξάλειψη των άγριων ποικιλιών καφεόδεντρων, που πιθανώς κρύβουν τα γενετικά μυστικά για την επιβίωση του καφέ. Η τεράστια γενετική γκάμα των ντόπιων ποικιλιών Herloom αποτελεί το κλειδί για τη διασφάλιση του μέλλοντος του καφέ παγκοσμίως.

Ποσοστό Παγκόσμιου Εμπορίου: 5%
Βασικά Είδη : Arabica, Ντόπιες ποικιλίες Herloom
Παραγωγός Χώρα: H 5η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο
Συγκομιδή: Οκτώβριο- Δεκέμβριο
Επεξεργασία : Πλύση και φυσική