Papua New Guinea Kunjin

Papua New Guinea Kunjin

9,00

Farm: Wahgi Valley, Western Highlands
Altitude: 1500-1800m
Producer: Smallholer farmers
Variety: Arusha, Bourbon, Typica
Processing method: Washed

Γεμάτο και καθαρό φλιτζάνι, ιδιαιτέρως ντελικάτη γεύση και καραμελένια αίσθηση. Μια ενδιαφέρουσα ανάμειξη γεύσεων από ώριμη ντομάτα , ζαχαροκάλαμο και κίτρο.

Mexico Maura Morales Narciso *new in

Mexico Maura Morales Narciso *new in

9,50

Altitude: 1200m
Producer: Ixhuation, Veracruz
Variety: Sarchimor, Gesha, Colombia
Processing method: Washed

 

Γεμάτο σώμα, γλυκεία αίσθηση ανανά και καραμέλας.  Ιδιαιτέρως ντελικάτη γεύση και επίγευση μαύρης σοκολάτας .   Μια πανδαισία γεύσεων από τροπικά φρούτα, ροδάκινο ,περγαμόντο & κακάο

Cup Score: 86

Ethiopia Gotiti

Ethiopia Gotiti

12,50

Φάρμα:  Wegida, Yirgacheffee
Υψόμετρο: 2150m
Ποικιλία: Heirloom
Μέθοδος επεξεργασίας: Natural

Ένα σπάνιο  φρουτώδες & λουλουδάτο φλιτζάνι. Κρεμώδη γεύση, αρώματα γιασεμιού και ντελικάτη παρατεταμένη επίγευση παπάγιας, ροδάκινου, ανανά και καραμέλας

Cup Score: 87,5

Kenya Karimikui AA *New in

Kenya Karimikui AA *New in

12,50

Farm: Karimikui AA
Altitude: 1600-1900m
Variety: Sl 28, Sl 14
Processing method: Washed

Αρώματα μήλου, ένα φλιτζάνι που θυμίζει μαύρο τσαι με λεμονάτε νότες και παρατεταμένη καραμελένια επίγευση

Colombia Pitalito

Colombia Pitalito

9,00

Producer: Various Smallholder Farmers in Huila
Altitude: 1200-2000m
Variety: Castillo, Caturra, Colombia
Processing Method: Washed

Πλούσιο ζαχαρώδες σώμα, νότες από σοκολάτα και πραλίνα και γλυκό τελείωμα

HONDURAS MIGUEL ANGEL PAZ *new in

HONDURAS MIGUEL ANGEL PAZ *new in

10,50

Υψόμετρο : 1250m

Παραγωγός: El Pitarillo, Corquin, Copan

Ποικιλία:  Red Catuai

Μέθοδος: Washed

Κόκκινα μούρα, νότες από γιασεμί, lime, mango, περγαμόντο &  επίγευση που χαρίζει μια ευχάριστη και απαλή νότα λουλουδιών

 

Cup Score: 86.5

Nicaragua Los Volcanitos

Nicaragua Los Volcanitos

11,00

Producer: Mosonte, Nuena Segovia
Altitude: 1600-1650m
Variety:  Red & Yellow Catuai
Processing method: Washed

Γεμάτο, γήινο φλιτζάνι, νότες καραμέλας , λεμονιού και αρώματα από μανταρίνι

DECAFFEINE COLOMBIA EA SUGARCANE

DECAFFEINE COLOMBIA EA SUGARCANE

8,0030,00

Producer: Cauca, Tolima, Antioquia & Eje Cafetero
Altitude: 1400-2100m
Variety: Several Colombian Varieties
Processing Method: Fully Washed

Πλούσιο ζαχαρώδες σώμα, νότες από σοκολάτα, αμύγδαλο και μήλο

Peru Griselda Nimia

Peru Griselda Nimia

10,50

Farm:  Griselda Nimia Rioja Tarrillo

Altitude: 1850-1980 m

Variety: Caturra

Process: Washed

 

Cup Profile: Dark sugar, butterscotch, tangy like mandarin, moist mango, sweet nectar & lulo

Cup Score: 86.25
GUATEMALA LA BOLSA *NEW IN

GUATEMALA LA BOLSA *NEW IN

10,00

Producer: La Libertad, Huhuetenango

Altitude: 1300-1600m

Variety: Caturra & Bourbon

Method: Washed

Cup Profile: Έντονο σώμα, Νότες από κόκκινα φρούτα, βανίλια &  κακάο

Colombia Galactic Crumble Limited Series

Colombia Galactic Crumble Limited Series

13,50

Altitude:1400-1600m

Producer: Brayan Alvear / Las Palmas

Variety: Caturra & Colombia

Method: Co- fermented with fruits

 

Cup Profile: Amaretto, Cherry, Citric, Vanilla, Licorice – Anise, Brown Spice

 

PROCESS DESCRIPTION: 

This Caturra and Colombia blend starts with a 48-hour anaerobic pre-fermentation of the cherries in plastic bags, fostering initial flavor development. After depulping, the beans, still in mucilage, are inoculated with dried, ground cherry to enhance their fruity profile. The fermentation is enriched with sugarcane, increasing sugar content and intensifying the five-day fermentation. Once fermentation is complete, the beans are pre-dried under sunlight and then mechanically dried in static silos. After a 30-day stabilization period, the flavors harmonize, resulting in a complex, well-balanced cup.