Αυτή την εβδομάδα στην Conte Cafe πίνουμε Μονοποικιλιακό καφέ από Burundi.
Με γεμάτο σώμα, καθαρή ιδιαιτέρως γλυκιά & ντελικάτη γεύση. Μια ενδιαφέρουσα ανάμειξη γεύσεων από cherry fruits, σοκολάτας γάλακτος και μπισκότων. Με μακριά επίγευση Blackberry και κακάο! 

 
 
O καφές Μοναδικής προέλευσης διατίθεται από μας  σε φρέσκους κόκκους της τελευταίας συγκομιδής,ψημένους το πολύ 15 ημέρες πριν από την πώληση. Για να είναι ξεκάθαρη η γεύση του καφέ προτείνουμε να αλεστεί λίγο πριν από την παρασκευή του και φυσικά να παρασκευαστεί λίγο πριν καταναλωθεί! Έτσι η γεύση του θα είναι έντονη, τα αρώματα του πλούσια και θα απελευθερώνονται όλα τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει!
 

 
Το Burundi, που παράγει καφέδες απαλούς, λουλουδάτους και με γλυκές νότες εσπεριδοειδών, αλλά και με γεύση σοκολατένια και ξηρών καρπών, προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών Speciality Coffee Lovers.  Άρχισε να καλλιεργεί καφέ μόνο από τη δεκαετία του 1930 και πήρε αρκετό καιρό στους γνώστες του καφέ να αντιληφθούν την άριστη ποιότητά του. Ο τομέας του καφέ έχει πληγεί στο παρελθόν αρκετά από την πολιτική αστάθεια και τις κλιματικές αλλαγές. Πλέον η πλειοψηφία της σοδειάς είναι Αrabica – η πλυμένη Bourbon, Jackson ή Mibirizi καλλιεργούνται κυρίως οργανικά, μια και δεν διατίθενται κεφάλαια για χημικά λιπάσματα ή εντομοκτόνα. Υπάρχουν περίπου 600.000 μικροκαλλιεργητές με 200-300 δέντρα ο καθένας, οι οποίοι συχνά καλλιεργούν και άλλα προϊόντα η εκτρέφουν ζώα.
 

Ποσοστό Παγκόσμιου Εμπορίου: 0,5%
Βασικά Είδη : 96% Arabica (Bourbon, Jackson ,Mibirizi ) 4% Robusta
Παραγωγός Χώρα: H 31η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο
Συγκομιδή: Φεβρουάριο- Ιούνιο
Επεξεργασία : Πλύση