Με τη μέθοδο AeroPress μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και χωρίς ακαταστασία ένα φλιτζάνι καφέ φίλτρου ή έναν πιο δυνατό καφέ, τον οποίο θα αραιώσετε με ζεστό νερό. Έτσι μπορείτε να παίξετε με τον βαθμό άλεσης, τη δόση του καφέ και την πίεση.Ο συγκεκριμένος τρόπος προετοιμασίας καφέ προσφέρει εκλεπτυσμένη γεύση και παράλληλα μειώνει την πικρή γεύση που τυχόν έχει ο καφές.
Οι 2 κύλινδροι, από τους οποίους αποτελείται η AeroPress, τοποθετούνται ο ένας μέσα στον άλλο και με αυτόν τον τρόπο εγκλωβίζουν τον ενδιάμεσο αέρα. Ο αέρας αυτός χρησιμοποιείται ως έμβολο που σπρώχνει το ζεστό νερό μέσω του καφέ, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή γεύση στο τελικό φλιτζάνι καφέ.
Tι χρειάζεστε:
- Λεπτά αλεσμένο καφέ
- Ψηφιακή ζυγαριά για σωστή αναλογία νερού-καφέ
Πως λειτουργεί:
- Τοποθετήστε το δοχείο βύθισης (έμβολο) περίπου 2εκ. μέσα στο θάλαμο απόσταξης
- Ζυγίστε την AeroPress αναποδογυρισμένη, με το δοχείο βύθισης από κάτω και τον θάλαμο απόσταξης από πάνω. Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι έχει σφραγίσει καλά και είναι σταθερό.
- Προσθέστε 12γρ. καφέ στον θάλαμο απόσταξης και ζυγίστε ξανά.
- Προσθέστε 20ml ζεστό νερό και ανακατέψτε προσεκτικά. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 20-30sec και ανακατέψτε ξανά.
- Τοποθετήστε το χάρτινο φίλτρο στο καπάκι ξεπλύνετε καλά και βιδώστε το θάλαμο.
- Γρήγορα αλλά προσεκτικά αναποδογυρίστε την AeroPress ώστε να στερεώσετε το καπάκι του φίλτρου σε μία κούπα ή δοχείο σερβιρίσματος.
- Πιέστε το έμβολο απαλά για να αποσταχθεί ο καφές στην κούπα.
- Σερβίρετε.