Roasting

| COFFEE ROASTING |

Η εταιρία Conte Cafe συγκαταλέγεται στους Έλληνες Roasters που ψήνει εξαιρετικά Βlends εισάγοντας εκλεκτούς κόκκους πράσινου καφέ από Ethiopia, Colombia, Guatemala, Burundi, Cuba, Costa Rica κτλ.

Το σύμπλεγμα αυτών των καφέδων μοναδικής προέλευσης προσδίδει μια έντονη και εκλεπτυσμένη συνοχή, μια καθαρή και ομαλή οξύτητα ενώ παράλληλα ελευθερώνει αρώματα ξηρών καρπών και κακάο με μακριά επίγευση σοκολάτας.

Ο καθένας σε ταξιδεύει στη χώρα από την οποία προέρχεται.

Πότε χαρακτηρίζεται ένας καφές Speciality; Όταν αυτός προσφέρει συγκεκριμένες γεύσεις λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών του εδάφους που καλλιεργείται. Γευστικά αξιολογείται με βάση τα πρωτεύοντα χαρακτηριστικά που αναδύει (οξύτητα, σώμα, ισορροπία, άρωμα) και φυσικά σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το τελείωμα που πρέπει να αφήνει μακριά επίγευση (σοκολάτα, φρούτα, λεμόνι, μπαχαρικά κτλ)

Για να μπορέσουν να αναδειχθούν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καλύτερα, ο καφές πρέπει να είναι φρεσκοψημένος και να έχει ακολουθήσει όλες τις βασικές προϋποθέσεις για τη συσκευασία και την αποθήκευση.

2_leaf

Ο στόχος της Conte Cafe είναι να διαδώσει και να αναδείξει την αξία του Speciality Coffee μοιράζοντας τα μυστικά μιας εξελιγμένης μονάδας παραγωγής καφέ.

Σκοπός μας είναι να  μυήσουμε τους συνεργάτες μας στον υπέροχο και απέραντο κόσμο του καφέ.

Αυτό που καθιστά το είδος μας μοναδικό, είναι η υψηλότατη ποιότητα πράσινων κόκκων που ψήνουμε ως Speciality Roasters με εξειδικευμένες τεχνικές έτσι ώστε να αναδειχθούν σε εξαιρετικό βαθμό τα αρώματα & οι γεύσεις των πάντα φρεσκοψημένων καφέδων!

Cup of excellence

Το βασικό πλεονέκτημα καφέ που ψήνεται στην Ελλάδα είναι η ¨φρεσκάδα¨ καθώς φτάνει στο τελικό σημείο πώλησης 8-10 μέρες αφότου έχει ψηθεί.

Speciality Coffee

Για να ονομαστεί ένας καφές Speciality, οι κόκκοι του  θα πρέπει να έχουν ακολουθήσει τις υψηλότερες προδιαγραφές σε όλα τα στάδια επεξεργασίας τους –  ξεκινώντας από τον καρπό του καφεόδεντρου μέχρι το φλιτζάνι του καταναλωτή. Οι κόκκοι έχουν μεγαλώσει σε συγκεκριμένες  περιοχές με ιδανικό κλίμα, ενώ ο πράσινος καφές έχει επεξεργαστεί και αποθηκευτεί καταλλήλως, όπως επίσης έχει καβουρδιστεί και παρασκευασθεί τέλεια.

Coffee Lovers

Οι γνώστες του καφέ δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη γεύση του καφέ τους. Πολλοί άνθρωποι ενημερώνονται για τις διαδικασίες ανάπτυξης και ψησίματος, καθώς και τις οργανικές πρακτικές που είναι καλύτερες για τους ανθρώπους, τις κοινότητες και τη Γη. Οι άνθρωποι που πραγματικά απολαμβάνουν τη γεύση του καφέ συχνά απολαμβάνουν single source ή single origin καφέ, ελληνιστί μονοποικιλιακό, επειδή η γεύση του καφέ είναι ξεκάθαρη.

| ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΚΑΦΕΣ |

Ο μονοποικιλιακός καφές είναι ένας καφές προερχόμενος από μια μόνο γεωγραφική περιοχή. Μερικές φορές αυτή η περιοχή μπορεί να είναι ή μια μόνο φάρμα, ή μια επιλογή από ανώτερης ποιότητας κόκκους καφέ από μια μόνο χώρα. Το όνομα του καφέ , συνήθως, παίρνει το όνομα του μέρους στο οποίο έχει καλλιεργηθεί.

Εκπροσωπούμε το Third Wave Coffee που εκφράζει τη συλλογική δράση μιας παγκόσμιας κοινότητας λατρών του προϊόντος, που προσπαθούν να το αναδείξουν με νέους τρόπους. Φερόμαστε στον καφέ ως ένα προϊόν ανώτερης ποιότητας, έχοντας γνώση της προέλευσής του σε επίπεδο φάρμας και τον ετοιμάζουμε με μεθόδους παραγωγής πολύ πιο απαιτητικές αλλά και που αποδίδουν εξαιρετικό αποτέλεσμα.

ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Ένας φρεσκοψημένος καφές υψηλής ποιότητας όπως ο δικός σας αποτελεί όντως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το κατάστημα που τον σερβίρει. Η εταιρεία Conte Cafe δραστηριοποιείται στη συσκευασία και διάθεση στην αγορά του Βόλου του καφέ espresso καλύπτοντας τις ανάγκες της λιανικής αλλά και της χονδρικής πώλησης, και ιδιαίτερα ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφετεριών (HO.RE.CA)

Το όνομα της Conte Cafe έχει συνδεθεί με ποιοτικά προϊόντα που μπορούν να στήσουν ένα ολοκληρωμένο κατάστημα HO.RE.CA (Hotel.Restaurant.Cafe) ξεκινώντας φυσικά από τα εκλεκτά χαρμάνια Conte espresso και συνεχίζοντας με ελληνικό, καφέ φίλτρου, σοκολάτες όλων των ειδών και μεγάλη ποικιλία αρωματικών τσαγιών. Συγκριτικό πλεονέκτημα της Conte Cafe φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ με ημερομηνία ψησίματος (καβουρδίσματος) και ημερομηνία συσκευασίας. Το εκάστοτε κατάστημα εστίασης μπορεί να διαθέσει στους πελάτες του μονοποικιλιακούς καφέδες που εναλλάσσονται εποχιακά ανάλογα με την περίοδο συγκομιδής της κάθε ποικιλίας

Βασικά πλεονεκτήματα του καφέ:

  • Πάντα φρεσκοκομμένος και μυρωδάτος
  • Ποιοτικά ανώτερος από τα χαρμάνια που υπάρχουν στα συμβατικά καταστήματα
  • Προσωπικά χαρμάνια
  • Χωρίς χημικές ουσίες για τη συντήρηση