ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των Geisha, Pacamara και Caturra. Επιπλέον, τα καφεόδεντρα  περιβάλλονται από το φυσικό τροπικό δάσος, τα Περσικά λεμόνια και άλλα κιτρικά φρούτα. Λόγω της εξαιρετικής γεύσης και της ποιότητας των καρπών του καφέ, η Καλλιθέα θεωρείται μια από τις κορυφαίες και πιο ελπιδοφόρες φυτείες καφέ στον Παναμά και γενικότερα στον κόσμο.  Το 2015, η Caturra της Kalithea κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του Παναμά (BOP), για τους washed καφέδες.

                       IMG_6767-614x1024                             114-1024x768

Οι καφέδες του Panama είναι γλυκοί και ισορροπημένοι, συχνά με νότες λουλουδιών ή φρούτων. Οι ασυνήθιστες ποικιλίες, όπως Geisha, είναι πολύ δημοφιλής

Η μεγαλύτερη ποσότητα καφές καλλιεργείται στη δυτική επαρχία του Chiriquí όπου το κλίμα και το γόνιμο έδαφος παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες και το μεγάλο υψόμετρο του ηφαιστείου (Barú Volcano) βοηθά στην αργή ωρίμανση. Αυτή η περιοχή παράγει κυρίως ποικιλίες Arabica όπως Caturra & Typica. Οι φάρμες είναι μικρές έως μέτριες και τις διαχειρίζονται οικογένειες, ενώ η χώρα διαθέτει καλές εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αναπτυγμένη υποδομή. Ωστόσο η ανάπτυξη απειλεί τις αγροτικές περιοχές.

Περιοχή Volcano: Σε αυτή τη περιοχή βρίσκονται οι φάρμες με το μεγαλύτερο υψόμετρο. Οι τακτικές βροχοπτώσεις και το πλούσιο έδαφος κάνουν τους καφέδες του Barú ιδιαίτερα σύνθετους και γλυκούς.

Περιοχή Renacimientο: Η βόρεια περιοχή του Panama Renacimiento είναι δύσβατη και σχετικά άγνωστη. Στα σύνορα με την Costa Rica, έχει φάρμες σε υψόμετρο 2.000m με μεγάλες δυνατότητες για καθαρούς, υψηλής ποιότητας καφέδες.

Περιοχή Boquete: Η παλαιότερη και γνωστότερη περιφέρεια παραγωγής καφέ στον Panama, είναι δροσερή και υγρή και παράγει τους πιο ακριβούς καφέδες του κόσμου. Έχουν συνήθως γεύση κακάο και φρούτων και ήπια οξύτητα.

Ποσοστό Παγκόσμιου Εμπορίου: 0,08%
Βασικά Είδη : Arabica (Caturra, Catuai,Typica, Geisha,Mundo Novo), λίγη Robusta
Παραγωγός Χώρα: H 36η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο
Συγκομιδή: Δεκέμβριο-Μάρτιο
Επεξεργασία : Πλύση και φυσική