O ακριβός καφές είναι πάντα ο “καλός” καφές?

Ο φθηνός καφές δεν γίνεται πρακτικά να είναι καλής ποιότητας. Είναι πιθανό να μην πουλήθηκε σε τιμή που κάλυπτε το κόστος παραγωγής. Πρέπει επίσης να είμαστε επιφυλακτικοί με τους καφέδες των οποίων η τιμή προσδίδει κύρος στην εταιρία, όπως ο ακριβός καφές που μάλλον θα πληρώσετε περισσότερο τη διαφήμιση της εταιρίας παρά την άριστη ποιότητα και γεύση. Η διαφορά της τιμής ανάμεσα στον καφέ κακής και καλής ποιότητας είναι συνήθως πολύ μικρή, καθιστώντας ένα φλιτζάνι καλού καφέ την πιο προσιτή πολυτέλεια που μπορείτε να χαρίσετε στον εαυτό σας.

Σύγκριση μπαγιάτικου και φρέσκου καφέ:

O φρεσκοψημένος καφές πρέπει να έχει έντονο και γλυκό άρωμα και να μην περιέχει αψιές ή μεταλλικές νότες. Η ύπαρξη του διοξειδίου του άνθρακα είναι ένας καλός δείκτης φρεσκάδας.

Φρέσκος: Όταν το νερό έρχεται σε επαφή με το διοξείδιο του άνθρακα στον φρέσκο καφέ, ο αφρός και οι φυσαλίδες δημιουργούν ένα αφράτο καϊμάκι, που κατακάθεται αργά μετά από ένα δύο λεπτά.

Mπαγιάτικος: Αυτός ο καφές περιέχει ελάχιστο ή καθόλου διοξείδιο, έτσι το νερό δεν έχει τη σωστή αντίδραση, με αποτέλεσμα ένα επίπεδο, άτονο καϊμάκι. Οι κόκκοι επίσης είναι πολύ στεγνοί και διαλύονται δύσκολα.

Αποθήκευση

Η αγορά κόκκων καφέ και μιας συσκευής άλεσης είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνετε φρέσκο καφέ σπίτι σας. Ο αλεσμένος καφές μπαγιατεύει μέσα σε λίγες ώρες, αλλά οι κόκκοι, όταν αποθηκευθούν καταλλήλως, παραμένουν φρέσκοι για μερικές ημέρες. Προσπαθείτε να αγοράζετε την ποσότητα που καταναλώνετε σε μία ή δύο βδομάδες. Αγοράζετε κόκκους, επενδύστε σε μία συσκευή άλεσης και αλέθετε μόνο την ποσότητα που σκοπεύετε να καταναλώσετε εκείνη τη στιγμή.