O καφές Μοναδικής Προέλευσης για αυτή την εβδομάδα είναι Nicaragua από τη φάρμα

Los Granadillos 

Ένας γλυκός & καθαρός καφές με έντονη οξύτητα και ξεκάθαρη επίγευση κακάο , εσπεριδοειδή, μέλι & βανίλια

Φάρμα: Los Garadillos
Παραγωγός: Francisco Ponce Duarte
Υψόμετρο: 1.500-1600m.
Ποικιλία: Red Caturra
Μέθοδος επεξεργασίας: Fully Washed

Οι καλύτεροι καλύτεροι καφέδες της Νικαράγουα διαθέτουν διάφορες γεύσεις -γλυκές, σαν κέικ και σοκολάτα γάλακτος , μέχρι πιο λουλουδάτες, ντελικάτες και όξινες , με βότανα & μέλι,  οι οποίες ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή.

Αναμφίβολα αυτή η μεγάλη, αραιοκατοικημένη χώρα είναι ικανή να παράγει εξαιρετικούς καφέδες. Ωστόσο, εξαιτίας των καταστροφικών τυφώνων και της οικονομικής αστάθειας, τόσο η παραγωγή καφέ όσο και η φήμη του έχουν υποφέρει πολύ. Παρ’ όλ ‘αυτά, επειδή ο καφές αποτελεί το βασικότερο προϊόν εξαγωγής, οι παραγωγοί είναι αποφασισμένοι να αναβιώσουν τη φήμη τους στις Speciality αγορές και να εξελίξουν τις γεωργικές πρακτικές μέσα σε μια βελτιωμένη υποδομή.

Στη Νικαράγουα υπάρχουν περίπου 40.000 καλλιεργητές, το 80% των οποίων διαθέτει φάρμες μικρότερες των 3 εκταρίων σε υψόμετρα των 800-1900m. Η μεγαλύτερη ποσότητα καφέ που καλλιεργείται εδώ είναι Arabica, συνήθως είναι οργανικός, λόγω της έλλειψης κεφαλαίων για χημικά. Οι αγρότες δύσκολα εντοπίζονται γιατί πωλούν τον καφέ του σε μεγάλους μύλους, αλλά κάποιες φάρμες συναλλάσσονται απευθείας με τους αγοραστές.

 

Ποσοστό Παγκόσμιου Εμπορίου: 1,2%

Βασικά Είδη:  Αrabica (Caturra, Bourbon, Pacamara, Maragogype,Maracaturra, Catuai, Catimor)

Συγκομιδή: Οκτώβριο-Μάρτιο

Επεξεργασία: Πλύση, λίγη φυσική & πολτοποίηση

Παραγωγός Χώρα: Η 13η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο