Φάρμα/Περιοχή: Kiambu County
Παραγωγός: Various Small Coffee Growers
Υψόμετρο: 1500-1700m
Ποικιλία: SL28, SL34, Ruirou 11, Batian Hybrid
Μέθοδος: Fully Washed, 100% Sundried

Αρκετά γεμάτο σώμα, η ισχυρή οξύτητα κίτρου παρουσιάζει διακριτικές νότες ώριμου λεμονιού και εμπλουτίζεται με άρωμα τριαντάφυλλου. Η παρατεταμένη επίγευση αφήνει την αίσθηση από άνθη πορτοκαλιάς, μελιού, μπαχαρικών και εσπεριδοειδών.

Κόκκινο Έδαφος 

Το πλούσιο σε αλουμίνιο, σίδηρο και κόκκινο άργιλο έδαφος συμβάλλει στη μοναδική γεύση του καφέ της Κένυας.

Η Κένυα παράγει μερικούς από τους πιο αρωματικούς και όξινους καφέδες στον κόσμο. Περιέχουν μοναδικές συνθέτες νότες φρούτων και μούρων, την οξύτητα των εσπεριδοειδών και ζουμερή, πλούσια υφή.  Περίπου 330 φάρμες ανήκουν σε κτήματα άνω των 15 εκταρίων. Πάνω από τους μισούς παραγωγούς καφέ είναι μικροεπιχειρηματίες με μερικά εκτάρια γης ο καθένας. Αυτοί ανήκουν σε εργοστάσια, τα οποία με τη σειρά τους διευθύνονται από συνεταιρισμούς .

Κάθε εργοστάσιο δέχεται καρπούς καφέ από μερικές εκατοντάδες έως δυο χιλιάδες παραγωγούς. Η Κένυα καλλιεργεί την ποικιλία Arabica, ειδικά τις SL, K7 και Ruiru. Οι περισσότεροι καρποί πλένονται για εξαγωγή. Συνήθως οι μικρότερες ποσότητες διαλογής φυσικά επεξεργασμένων καρπών καφέ καταναλώνονται στην Κένυα. Μετά την επεξεργασία, οι περισσότεροι καρποί ανταλλάσσονται μέσω ενός εβδομαδιαίου συστήματος δημοπρασιών. Παρόλο που αυτός ο τρόπος μπορεί να επιφέρει μεταβολή των τιμών, οι τιμές στη δημοπρασία ανταμείβουν συνήθως τους καφέδες αρίστης ποιότητας, περιέχοντας κίνητρο στους παραγωγούς να βελτιώσουν τις μεθόδους καλλιέργειας και την ποιότητα του καφέ τους.

Ποσοστό Παγκόσμιου Εμπορίου: λιγότερο από 0,5%

Βασικά Είδη:  Αrabica (SL 28, SL 34, K7, Ruiru 11, Batian)

Συγκομιδή: Βασική σοδειά: Οκτώβριο-Δεκέμβριο , Περιορισμένη σοδειά: Απρίλιο-Ιούνιο

Επεξεργασία: Πλύση και κάποιες φορές φυσική

Παραγωγός Χώρα: Η 22η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο