Φάρμα/Περιοχή: Bellavista
Παραγωγός: Julio Alirio Ordonez
Υψόμετρο: 2290m
Ποικιλία: Castillo
Μέθοδος: Fully Washed

Αρκετά γεμάτο σώμα, η ισχυρή οξύτητα κίτρου παρουσιάζει διακριτικές νότες πορτοκαλιού και εμπλουτίζεται με άρωμα ροδάκινου. Η παρατεταμένη επίγευση αφήνει την αίσθηση από άνθη πορτοκαλιάς, μελιού και εσπεριδοειδών.

Οι Κολομβιανοί καφέδες είναι συνήθως πλούσιοι και με σώμα. Διαθέτουν μεγάλη γκάμα γευστικών στοιχείων από γλυκιά, με γεύση ξηρών καρπών και σοκολάτας, μέχρι λουλουδάτη, φρουτώδη και σχεδόν τροπίκή.

Τα βουνά της Κολομβίας χάρη στα μικροκλίματα, δημιουργούν μοναδικές ποιότητες καφέ. Όλη η ποσότητα του καφέ είναι Arabica- Bourbon & Typica και συνήθως πλένεται. Η συγκομιδή γίνεται μία ή δύο φορές το χρόνο ανάλογα με την περιοχή. 2.000.000 Κολομβιανοί ζουν από την παραγωγή καφέ. Οι περισσότεροι εργάζονται σε μικρές φάρμες, αλλά περίπου 560.000 είναι παραγωγοί που διαθέτουν μόλις 1-2 εκτάρια γης. Τα τελευταία χρόνια, το Speciality Coffee εμπόριο συνεργάζεται απευθείας με μικροκαλλιεργητές, αγοράζοντας μικρές ποσότητες και πληρώνοντας παραπάνω για σοδειές καλύτερης ποιότητας. Όλο και περισσότεροι Κολομβιανοί πίνουν οι ίδιοι τον Κολομβιανό καφέ που παράγουν- περίπου το 20% της συνολικής παραγωγής.

Τοπική τεχνική: Οι περισσότεροι αγρότες έχουν δικούς τους μύλους ύγρανσης και ελέγχουν τη διαδικασία αποξήρανσης. Οι υπερυψωμένες πλατφόρμες βοηθούν τους αγρότες να ανακατεύουν τους κόκκους εύκολα καθώς στεγνώνουν.

Ποσοστό Παγκόσμιου Εμπορίου: 6%

Βασικά Είδη:  Αrabica (Τypica, Bourbon, Tabi, Caturra, Colombia, Maragogipe, Castillo)

Συγκομιδή: Μάρτιο-Ιούνιο και Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο

Επεξεργασία: Πλύση

Δυσκολίες της Κολομβίας: Ελεγχόμενη ξήρανση, οικονομία, διάβρωση εδάφους, κλιματικές μεταβολές, έλλειψη νερού, έλλειψη ασφάλειας

Παραγωγός Χώρα: Η 4η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο